Senaste nytt om..

Senaste nytt om..

Olaplex hittar du på vår FB-sida.

Besök Facebook

Fler före/efterbilder..

Fler före/efterbilder..

En mängd före/efterbilder finns på Instagram!

Besök oss på Instagram

Fråga oss via e-post

Fråga oss via e-post

Finner du inte svaret nedan?

Maila din fråga till oss

Är Olaplex en behandling eller en produkt?

Hos frisören gör man en Olaplex-behandling i  samband med kemiska behandlingar eller som en fristående intensivbehandling. Det finns dessutom  en produkt (No.3 Hair Perfector) som man tar med sig hem efter en behandling eller använder  separat.

Vem skall använda Olaplex?

Hårets svavelbindningar bryts när man utsätter håret för alla typer av kemiska behandlingar (t.ex. blekning och permanent). Även vardaglig användning av värmeverktyg och borstning kan göra att bindningar bryts. Därför passar Olaplex för de allra flesta och effekten är extra tydlig hos de som  bleker eller permanentar håret. En fristående intensivbehandling är ett utmärkt alternativ om man inte genomför en kemisk behandling hos frisören men ändå vill laga sitt hår.

Vad skall man tänka på när man använder Olaplex No.3 Hair Perfector hemma?

Det viktigaste är att man först och främst har ett rent hår, använd gärna ett djuprengörande schampo. Nästa viktiga sak är att man låter produkten verka länge, minst 10min men gärna 20min eller mer. Det sista man skall tänka på är att alltid avsluta med en bra inpackning/balsam som tillför fukt och i vissa fall protein. Din frisör kan hjälpa dig välja en inpackning/balsam som passar ditt hår.

Skapar Olaplex en skyddande hinna på håret?

Nej, Olaplex går in i håret och skapar en kemisk reaktion som hjälper svavelbindningar att sammanlänkas. När denna process är avslutad så tvättar man håret och alla produktrester försvinner.

Hur ofta kan man använda Olaplex?

Man kan använda Olaplex hur ofta som helst men det är inte verkningsfullt att använda produkten för ofta. En eller ett par gånger i veckan med No.3 brukar vara bra för de flesta hår. För att skydda svavelbindningarna bör man alltid addera Olaplex när man gör en kemisk behandling (färg, blekning och permanent).

Får alla samma effekt av Olaplex?

Den upplevda effekten av Olaplex varierar ganska mycket mellan olika individer men de allra flesta upplever att håret blir starkare och friskare. Olaplex hjälper till att ge håret en bättre kvalitet långsiktigt. För att få maximal effekt av Olaplex är det viktigt att håret alltid är ordentligt rent när man gör en fristående behandling på salong eller använder No.3 hemma. Använd gärna ett djuprengörande schampo innan behandlingen.

Kan man sova med Olaplex i håret?

Många upplever en väldigt bra effekt när de sover med Olaplex eftersom verkningstiden blir väldigt lång. Om man har problem med hårbotten kan det dock vara en dålig idé eftersom hårbotten kommer att vara fuktig under en lång tid.

Måste man fortsätta med Olaplex för alltid?

Olaplex hjälper håret att sammanlänka svavelbindningar, om man slutar använda Olaplex så kommer färre bindningar att vara sammanlänkade men håret blir aldrig sämre än det var innan man började använda Olaplex. Det är absolut inte så att håret går av bara för att man slutar använda produkten.

Vad är skillnaden på Olaplex och andra liknande produkter?

Olaplex är den enda produkten på marknaden som sammanlänkar svavelbindningar. Med tanke på den otroliga succé som Olaplex har gjort så är det många företag som försökt att skapa en liknande produkt men Olaplex skyddas av åtta olika patent som gör den omöjlig att kopiera. De flesta av ”kopiorna” ger endast en kosmetisk effekt genom att addera en hinna på hårstrået, detta kan ge en kortsiktigt bra effekt men är inte verkningsfullt på lång sikt.