Olaplex-bloggen
Använda No.8

Hur använda No.8 Bond Intense Moisture Mask?

No.8 är en innovation som tagit 4 år att ta fram. En riktig fuktbomb som ger volym, styrka och en mjukhet samt glans du inte vill vara utan. Så se till att använda No.8, för att skämma bort ditt hår riktigt ordentligt.

Hur man använder No.8 Bond Intense Moisture Mask

Applicera ett pumptryck av Olaplex No.8 i nytvättat och handdukstorkat hår. Applicera mer om du har långt hår, men tänk på att No.8 är en mycket dryg produkt. Ta därför ett pumptryck i taget. När du masserar in No.8 i håret kommer du känna att den försvinner in, detta betyder inte att du behöver ta mer, utan bara att den jobbar på djupet av hårstrået. Låt verka i 10 min och skölj sedan ut.

Läs mer om No.8 här

 

Använda No.5 med No.8

Vissa hår kan behöva No.5 balsam efter en behandling med No.8, men inte alla. Känns ditt hår inte mjukt och glansigt efteråt, då kan du behöva avsluta med No.5. Applicera då en liten mängd Olaplex No.5 i håret och fördela jämnt. Låt verka 3 min, skölj sedan ur håret ordentligt.

Läs mer om No.5 här

 

Använda No.8 med No.3

Fukta och handdukstorka håret, som ska vara rent. Applicera därefter en generös klick med No.3 och fördela jämnt över håret. Låt No.3 verka i minst 10 min och skölj ur. Schamponera håret med No.4 shampoo och skölj sedan ur håret. Handdukstorka håret innan du applicerar No.8, låt sitta i 10 min och skölj därefter ur håret ordentligt. Avsluta med No.5 balsam vid behov.

Läs mer om hur du använder No.3 här

 

Använda No.8 och No.3 tillsammans med No.0

För att få en ännu bättre effekt, rekommenderar vi att du använder No.0 tillsammans med No.3 och No.8. No.0 är en hårprimer från Olaplex, som ger ett 3x starkare och ett 68% mer reparerande hår.
Börja med att applicera No.0 på torrt och rent hår, låt verka i 10 minuter. Applicera därefter No.3 ovanpå, utan att skölja håret emellan. Följ därefter anvisningarna ovan för kombinationen av No.3 och No.8.

Läs mer om No.0 här

 

Använda Olaplex No.8

 

 

Vanliga frågor om hur man kan använda No.8

Hur ofta behöver man använda No.8?

Vid ett normalt slitet hår, med normala stylingvanor och påverkan från miljön, då räcker det att man behandlar med No.8 var 3-4:e tvätt. Men du kan alltid använda No.8 när ditt hår känns torrt och livlöst, även om det blir oftare än var 4:e tvätt.

 

Hur mycket av No.8 bör man använda?

För kort hår 1 pumptryck, för axellångt hår 2 pumptryck och för långt hår 3 pumptryck.
No.8 har en mycket lätt formula som kan penetrera håret och ge en mer djupgående effekt. Så överdosera inte, då det ofta räcker med mindre mängd än vad du är van vid från övriga varumärken.

 

Behöver man använda No.8 med duschmössa på?

Duschmössa behövs inte medan man har inpackningen i håret. Men se till att det inte kommer mer vatten på håret då du bara spär ut hårmasken.

 

Kan man ha No.8 i håret längre än 10 min?

Ja, du kan ha i den under längre tid. Men efter 10 min kommer den inte att göra någon större skillnad för håret. Tänk dessutom på att inte ha en blöt hårbotten allt för länge, oavsett med eller utan produkt, då detta kan skapa obalans i hårbotten, på grund av fuktig hud.

 

Kan man använda No.8 istället för No.5?

No.8 är en djupverkande hårmask, som ger mer av allt. Medan No.5 är ett balsam du använder efter varje tvätt. Använd No.8 när du vill boost håret lite extra.

 

Måste man avsluta behandlingen med No.5?

Vissa hår kan behöva lite extra balsam efter No.8, men inte alla. Vi rekommenderar då Olaplex No.5 balsam. Pröva dig fram så märker du vad just ditt hår behöver.

 

Kan man använda No.8 i hårbotten?

No.8 går att applicera från hårbotten ända ut till hårtoppen. Har du dock en benägenhet att få en fet hårbotten fort, redan efter en tvätt, då är vårt råd att undvika hårbotten med inpackningar eller balsam.