Olaplex-bloggen
Beatrice Datmo och Olaplex

Beas story – från keratinbehandlingar till lockigt hår

Världen över är det många med lockigt hår som har blivit frälsta av de fantastiska produkterna från Olaplex, både frisörer och deras kunder.
Beatrice Datmo är en av alla frisörer som upptäckt fördelarna med att använda Olaplex, därav att salongen hon äger numera är en av våra Gold members.
Här är Beatrice story om hur hon gått från regelbundna keratinbehandlingar, för att släta ut sitt hår, till att med hjälp av Olaplex återfå den perfekta spänsten, som ett lockigt hår ska ha.

Det här är min story

För nästan exakt ett år sedan hade jag en inbokad tid hos min kollega på salongen, för att göra en utslätande keratinbehandling. Äntligen dax igen! Hej då frizz, volym och stökigt hår. Hej lättskött, halvrakt, ”vanligt” hår.

Ungefär samtidigt skulle ett av varumärkena vi jobbar med lansera en ny produktserie för lockigt hår. Kanske bäst jag avvaktar lite med min behandling tänkte jag. Det är ju faktiskt roligare att sätta dessa på prov på ett halvlockigt frizzigt hår, istället för ett nybehandlat utslätat svall.

 

Olaplex No.3 och No.0

 

Där och då började min resa mot lockigt hår med Olaplex

Plötsligt slog mig tanken “Hur skulle det vara att ha mitt egna lockiga hår? Ja, inte fasen vet jag, jag har inte sett det på 20 år.”
Sagt o gjort, jag bestämde mig för att avstå de utslätande behandlingarna. Klippte bort så mycket jag kände mig bekväm med av de mest preparerade längderna och sätta mig in i det lockiga gamet, en helt ny hårresa.

Jag växte upp i en tid då både kunskapen om texturerat hår, men även produktutbudet var väldigt limiterat här på hemmaplan. Sen kom plattången och ja, då var man fast. Idag, över två decennier senare, lär vi oss på nytt att ta hand om våra naturliga hår, vare sig det är vågigt, stora korkskruvar eller tighta lockar. Vi behöver inte längre känna oss så “lost” i håret på vår egna skalle och jag undrar varför det behövde ta sån tid för oss att komma hit.

 

Beatrice hår före och efter Olaplex

 

Hur jag gör med mitt lockiga hår

Allt börjar med ett välmående hår, så regelbundna treatments med Olaplex No.3, varvat med Olaplex No.8 sitter sedan länge i min ryggmärg.
Precis som att smörja in ansiktet med fukt innan man lägger en makeup, så använder jag alltid en leave-in produkt med extra fukt innan min stylingrutin. Där är Olaplex No.6 en “all time favorit” och funkar ju självklart även nu på mitt lockiga hår,
När stylingrutinen har jobbats in i håret avslutar jag gärna med att låsa in allt med några droppar Olaplex No.7. Ett bra tips är också att ta lite olja i längderna plus extra utsatta partier innan läggdags, för att minska slitande och friktion på håret under natten.

Jag lär känna mitt hår och mina lockar lite mer för varje dag och min resa har precis börjat, men jag ser fram emot att äntligen jobba MED mitt hår istället för emot det!

 

Följ mig på Instagram för att fortsätta följa mig på min resa mot ett välmående lockigt hår.

// Beatrice Datmo instagram

 

För dig som är frisör och vill bli Gold Member, klicka här.