Olaplex-bloggen

Starkare hår med Olaplex hårvårdsserie

Vem vill inte ha ett starkt, hälsosamt och välmående hår? Ett vackert, glansigt svall står högt upp på önskelistan hos de flesta. Vi vill ge dig en enkel guide för hur du kan åstadkomma detta hemma med hjälp av Olaplex.

Stärkande schampo och balsam

Olaplex-serien består idag av 8 olika produkter för hemmabruk. Där hittar vi våra favoriter, No.4 shampoo och No.5 balsam. No.4 och No.5 ger den härliga nytvättade känslan, med ett lyxigt löddrande shampoo och det återfuktande och mjukgörande balsamet. De passar dessutom till alla hårtyper, vare sig du har fina strån eller grövre hår. Den här kombon är en otroligt bra vardagsrutin du kan använda varje gång du tvättar håret, för att få ett starkare och mer motståndskraftigt hår.

 

Hårkur för starkare hår

Bland Olaplex produkter har vi även vår bästsäljande hemmabehandling – Olaplex No.3 intensivkur, som ger ett starkare hår inifrån. Här kommer vi in på en mer reparerande och djupgående rutin som vi rekommenderar dig att göra var 3-4:e tvätt. No.3 går djupt in i håret och länkar ihop brutna bindningar i håret, för att stärka upp och ge maximal återhämtning efter vardagligt slitage. No.3 gör även ditt hår starkare efter kemiska behandlingar såsom slingor, toning, färgning och/eller permanent.

 

Boosta din hårkur för ett ännu starkare hår

För att få ett 3x så starkt hår rekommenderar vi att du använder Olaplex No.0 hårprimer innan No.3, som underlättar behandlingen betydligt för dig hemma. Även den innehåller såklart Olaplex-molekylen, den fungerar som en primer och stärker effekten av No.3. En “dunder-duo” som heter duga!
Gör som vår Olaplex-expert Matilda och kombinera denna duo med vår fantastiska hårinpackning No.8! För en intensivvård och ultimat fuktbalans i håret, vilket ger dig ett friskare och starkare hår.

 

 

Hur du får ett starkare hår med Olaplex hemma

I videon ovan visar vår Olaplex-expert Matilda hur du gör för att få ett starkare hår med Olaplex.
Först fuktar Matilda ner håret med No.0 hårprimer, i torrt och utborstat hår. Väntar 10 min och applicerar sedan en liten mängd No.3 intensivkur direkt ovanpå, utan att skölja emellan. Låter sedan detta sitta ytterligare 10 min.
Därefter tvättar Matilda håret med No.4 shampoo och handdukstorkar efteråt.
Applicera sedan No.8 hårinpackning eller No.5 balsam för att stänga håret och återfukta.
I detta fallet valde Matilda No.8 och lät det sitta i 10 min, för maximal effekt och den ultimata Olaplex-kombon! Sedan fönar Matilda håret med både No.6 och No.7, vilka är Olaplex leave-in produkter. No.6 bond smoother är en leave-in kräm, som har anti-frizz effekt och är vattenavstötande. Medan No.7 bonding oil är en stylingolja, där vi hittar värmeskydd upp till 230 grader. En utmärkt kombination helt enkelt.

 

Hur ofta?

Beroende på vad för behov ditt hår har skiljer det sig naturligtvis åt på hur ofta du bör göra denna hårvårdsrutin. Men för ett normalt slitet hår kommer en regelbunden rutin och en djupgående kur var 3-4:e tvätt att göra magi för ditt hår. Glöm inte att håret ständigt utsätts för slitage och behöver därför bli starkare och ges lite extra kärlek till ibland. Börja ge ditt hår en regelbunden Olaplex-rutin redan idag.