Olaplex-bloggen

Hur används Olaplex hemma vs salong?

Olaplex är en serie hårvårdsprodukter, där alla produkter har unika egenskaper, som alla hjälper till att reparera och stärka upp håret. Tack vare sin stora popularitet växer Olaplex-serien mer och mer för varje år, vilket gör att det kan vara svårt att hänga med i vilka produkter som gör vad. Därför har vi skapat en användarguide så att du enkelt vet hur du använder Olaplex.

Produkter för salong vs hemma

Olaplex erbjuder produkter för att använda antingen hemma eller på salong. Där alla produkterna innehåller den patenterade Olaplex-molekylen: Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate.

 

Hur du använder Olaplex på salong

Produkterna för salong har en högre koncentration av Olaplex-molekylen, vilket gör att de är mer intensiva och finns därför enbart som behandling på salong. Frisören använder salongsprodukterna bland annat vid kemiska behandlingar, så som färgning, blekning och permanent, för att skydda och stärka upp håret. Du kan även göra en fristående intensiv behandling på salong för att endast stärka upp ditt hår.
Läs mer om hur du använder Olaplex på salong här

 

Hur du använder Olaplex hemma

Produkterna för hemmabehandling finns i en mängd varianter, som alla på olika sätt hjälper dig att upprätthålla ett starkt och friskt hår mellan frisörbesöken. Där allt från No.0 hårprimer, No.3 intensivkur, No.4 shampoo, No.4P silverschampo och No.5 balsam. Till No.6 leave-in creme, No.7 stylingolja och No.8 hårinpackning ingår. Beroende på vad ditt hår har för behov och vad du själv vill göra finns det olika sätt att använda produkterna på.
Läs mer om hur du använder Olaplex hemma här.

 

Hur du använder hela Olaplex-serien

Men naturligtvis går det bra att använda sig av enbart hemmabehandling eller enbart salongsbehandling. Vi rekommenderar dock att använda alla produkterna för att få den totala Olaplex-upplevelsen.
Här kan du läsa om hur du gör för att få ett starkare hår:
Optimal hårvårdsrutin för att använda hela Olaplex-serien