Olaplex-bloggen
Olaplex No 0 med rosa bakgrund

Hur du ska använda Olaplex No.0 Intensive Bond Building Treatment

No.0 är en omtalad produkt och det är förståeligt varför. Tack vare sin sammansättning förstärker den resultatet i din hårrutin. Men hur använder man den egentligen? Olaplex No.0 ska användas tillsammans med Olaplex No 3. Den förstärker effekten av Olaplex No.3 samtidigt som den tillför ännu mer styrka till ditt hår och reparerar brustna svavelbindningar. Olaplex No.0 ska du applicera i torrt hår, det är viktigt att du applicerar en generös mängd så hela håret känns fuktigt. När håret är fuktigt, aktiveras egenskaperna från Olaplex No.3.

Hur du använder No.0

– Börja med att spraya No 0 i torrt hår. Applicera en tillräcklig mängd i hela håret så att det känns fuktigt. Sätt upp håret och låt det verka i håret i 10 minuter, skölj inte ur.
– Applicera sedan No 3 i håret och låt No 0 och No 3 verka tillsammans i 10 minuter till. När båda produkterna är i håret ger det maximal effekt och styrka till ditt hår.
– Skölj ur produkterna och avsluta med Olaplex No 4 Shampoo och sedan med Olaplex No 5 balsam.
Läs mer om Olaplex No.0 här.

 

Använda No.0 tillsammans med No.3 och No.8

Använd Olaplex No.8 för att ge ditt hår en intensiv fuktboost. No.8 är en högkoncentrerade hårinpackningen som reparerar, ger glans och volym, samtidigt som håret får en intensiv återfuktning. Kombinationen av Olaplex No.0, Olaplex No.3 och Olaplex No.8 skapar tillsammans magi för ditt hår. Ditt hår kommer få mer glans, bli starkare och du kommer märka en stor skillnad på hårets kvalité!

 

 

Hur du använder No.0 med No.3 och No.8

Applicera No.0 i torrt hår, håret ska bli fuktigt, men inte blött. Sätt upp håret och Låt verka i 10 minuter.
Applicera därefter No.3 över hela håret, utan att skölja håret mellan. Låt sedan No.0 och No.3 verka tillsammans upp till 30 minuter.
Skölj därefter genom håret och shampoonera med No.4 shampoo och skölj sedan ur håret ordentligt.
Handdukstorka ditt hår, så att håret är fuktigt, men inte blött. Applicera då No.8 över hela håret. Se till att No.8 fördelas jämnt över hela håret, men undvik att applicera i hårbotten då det i vissa fall kan ge en fetare hårbotten. Låt No.8 verka i 10 min och skölj sedan ur.
Vid ett kraftigt skadat hår, kan ditt hår behöva avsluta behandlingen med No.5 balsam
Läs mer om skillnaden mellan No.3 och No.8 här.

 

Vanliga frågor om hur man använder Olaplex No.0:

Kan man använda No.0 utan No.3?

Nej, No.0 är enbart utformad för att vara det första steget i tvåstegs-behandlingen, tillsammans med No.3. No.3 kan däremot användas utan No.0.

 

Måste håret vara rent när man använder No.0?

För att få maximal effekt rekommenderar vi att använda No.0 i rent hår, då vissa stylingrester kan blockera att No.0 tränger in i håret. Tips! Börja med att borsta ut håret ordentligt innan du applicerar No.0 detta gör att vissa stylingprodukter lossnar och att No.0 kan enklare penetrera hårstrået.

 

Hur ofta ska jag använda No.0?

Vi rekommenderar att behandla ditt hår med No.0, tillsammans med No.3 ungefär 1 gång/vecka till var tredje tvätt. Av naturliga skäl behöver ett kraftigt skadat hår behandlas oftare och ett friskare hår mer sällan. Prova dig fram till vad just ditt hår behöver.

 

Hur underhåller jag mitt hår mellan behandlingarna?

Använd Olaplex No.4 shampoo och No.5 balsam när du tvättar ditt hår, för att underhålla håret mellan gångerna du använder No.0, No.3 Olaplex No.4 och No.5 kan du använda vid varje tvätt.