Olaplex-bloggen
Olaplex No 4 i lödder

Hur du ska använda Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex No 4 är ett shampoo som både rengör ditt hår, samtidigt som det ger styrka och intensiv återfuktning. Förutom den patenterade Olaplexmolekylen innehåller det näringsrika ingredienser som tillför fukt och glans till ditt hår. Men hur använder man No.4 på bäst sätt för att få ut maximal effekt?

Hur du använder Olaplex No.4

– Börja med att skölja igenom hela ditt hår så det är blött.
– Ta en liten mängd av No.4 i din hand och massera upp ett lödder. Tänk på att produkten är dryg och att det inte krävs mycket. Applicera i ditt hår och massera in ordentligt i din hårbotten.
– Skölj ur från ditt hår
– Upprepa processen och shampoonera ditt hår en gång till. Detta gör du för att få bort alla orenheter, produktrester och rengöra håret på djupet.
– Skölj ur ditt hår ordentligt
– Applicera Olaplex No 5 balsam i längderna och topparna. Låt verka 1-3 minuter och skölj ur.

 

Olaplex No3, No 4 och No 5 med blå bakgrund

 

Tips på hur du kan använda Olaplex No.4

 

Använda No.4 med No.4P för att neutralisera gula nyanser

Om du har gula toner i håret kan du kombinera Olaplex No.4 med Olaplex No.4P.
Börja med att rengöra håret med Olaplex No.4 om du har mycket produktrester i ditt hår.
Applicera sedan Olaplex 4P som är ett silvershampoo med återfuktande och rengörande egenskaper. De neutraliserar gula toner i ditt hår samtidigt som ditt hår blir rent, återfuktat och glansigt. Låt 4P sitta 1-3 min beroende på önskad effekt

Använd No.4 ihop med No.3 och No.5

Använd Olaplex No.3 en gång i veckan tillsammans med Olaplex No.4 och No.5. Då får ditt hår en lyxig hemmabehandling som stärker ditt hår på djupet samtidigt som det blir reparerat på djupet. Kombinationen av de tre produkterna kommer göra stor skillnad för ditt hår.
Applicera Olaplex No.3 i fuktigt hår och låt verka i 10 minuter. Skölj ur och shampoonera sedan med No.4 och avsluta med  No.5

Läs mer om hur du kan behandla håret med olaplex produkter här