Olaplex-bloggen

Hur du ska använda Olaplex No.4P silverschampo

Efter många års väntan har Olaplex äntligen kommit ut med ett eget silverschampo! Glädjen hos våra kunder har varit enorm och beställningarna rullar in. Därför kunde vi inte låta bli att själva testa Olaplex senaste sensation, No.4P Blonde enhancer toning shampoo.

Varför Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo?

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo är ett mycket vårdande silverschampo, utformat för blonda och gråa hår, som effektivt rengör samt mjukgör håret. Silverschampot är till för dig som vill bli av med oönskade gula nyanser och få en kallare samt mer klar ton i håret.

 

Använda Olaplex No.4P – hur du gör

Blöt ner ditt hår med vatten. Applicera en liten mängd No.4P och massera in i hela håret. Använd mer shampoo vid behov, men tänk på att schampot är mycket drygt. När du masserat upp ett lödder i håret låter du schampot verka i 1-3 minuter, innan du sköljer håret. Avsluta med No.5 balsam och skölj håret grundligt.

 

Använda No.4P

 

Hur du får en kallare ton i blont hår

I videon ovan kan du se hur Karin och Diana, två av våra Olaplex-experter, gör för att få en kallare ton i ett blont hår, med hjälp av No.4P silverschampo.
Först blöter Karin ner Dianas hår, därefter applicerar hon No.4P och masserar upp ett lödder. Väntar i 5 min och sköljer sedan ur. För att boosta Dianas hår med en ordentlig fuktbomb, använder Karin Olaplex 4-in-1, som enbart går att få som behandling på salong. För dig som vill uppnå en likvärdig kur hemma rekommenderar vi Olaplex No.8, då det ger massor av fukt och styrka, utan att tynga ner håret. Avslutningsvis använder Karin No.6 Bond Smoother, för att skydda Dianas hår, när de sedan fönar och stylar det.
Vill du också boosta ditt hår med Olaplex frisörprodukter?
Hitta din Olaplex-salong här

 

Tips på hur du kan använda No.4P

Längre verkningstid

Vanligtvis låter du schampot verka i 1-3 minuter, men låter du No.4P silverschampo verka längre tid, upp till 5 minuter, får du en ännu mer intensiv ton.

 

Använda No.4P med No.4 shampoo

Har du mycket produktrester i håret rekommenderar vi att du först börjar med No.4 shampoo att tvätta håret med innan du använder No.4P.
Börja med att skölja igenom håret. Applicera därefter en liten mängd No.4 i det blöta håret och massera upp ett lödder. Applicera mer produkt vid behov, men tänk på att schampot är mycket drygt. Skölj sedan ur håret ordentligt.
Applicera därefter en liten mängd No.4P i håret och massera upp ett lödder. Även här kan du ta mer vid behov. Låt sedan verka önskad tid, upp till 5 minuter. Skölj sedan håret och avsluta med No.5 balsam. Glöm inte att skölja håret grundligt efteråt.
Läs mer om No.4 här

 

Avsluta med No.8

Varför inte avsluta behandlingen med Olaplex No.8, för att skämma bort ditt hår riktigt ordentligt med en fuktbehandling som heter duga.
Läs mer om No.8 här