Olaplex-bloggen
Olaplex No 9

NYHET! Olaplex No.9

Det har kommit ett nytt tillskott till Olaplex familjen – Olaplex No.9.
Olaplex No.9 är ett multifunktionellt serum, rikt på antioxidanter som skyddar ditt hår mot fria radikaler, luftföroreningar och slitage. Serumet har flera fördelar, som ger omedelbara resultat i ditt hår. Med denna stärker du håret på insidan, samtidigt som du skyddar håret på utsidan från skadliga föroreningar. En verklig Hero produkt.

Varför ska jag använda Olaplex No.9?

Varje dag utsätts håret för luftföroreningar, väderomställningar och vardagligt slitage. Detta påverkar hårets kvalitet och gör att håret kan kännas livlöst, matt och tappa sin glans. Olaplex No.9 är ett viktlöst och silikonfritt serum, som är fullmatat med antioxidanter. No.9 ger ditt hår ett skydd mot värme och, samtidigt som det stärker håret tack vare den patenterade Olaplex-teknologin.

Serumet innehåller extrakt av röda alger som och ger ett osynligt lager mot skyddar mot skador och oxidativ stress som de fria radikalerna utgör.
Resultatet av No.9 blir en silkeslen och mjuk känsla i håret. Serumet eliminerar friss och verkar antistatiskt. Ditt hår får ett skydd mot externa faktorer, som miljöpåverkan, och vardagligt slitage. Detta gör att ditt hår kommer stärkas och bli mer motståndskraftigt.
 
Olaplex No 9 med rosa bakgrund

 

Vem kan använda No.9?

Olaplex No.9 passar alla hårtyper och texturer, har du lockigt hår kommer serumet definiera dina lockar. Serumet har även en minneseffekt vid styling av håret. Detta gör att din styling håller ännu längre. No.9 har en vattenbaserad ultralätt formula utan silikoner. Du kan alltså applicera produkten från botten till toppen utan att håret riskerar att bli tungt. Viktigt att skydda hela hårstrået. Om du har löshår undvik då fästena.
 

Hur använder jag Olaplex No.9?

Produkten ska alltid appliceras i blött hår och som första produkt på håret efter balsam.. Applicera en liten mängd av Olaplex No.9 i handdukstorkat hår. Arbeta in produkten från hårrötterna ut mot topparna. Anpassa vilken mängd av serumet du behöver, baserat på hårlängd och behov. Olaplex produkter är alltid dryga, så de räcker länge vilket är bra ur en miljösynpunkt.
 
Om du lufttorkar håret kommer det få en mjukare, midre frissigt och följsam struktur. Om du använder dig av hårfön kommer håret få ett hår med mindre friss och en styling som håller länge. No.9 har värmeskydd för plattång och fön.
För dig med lockigt hår, använd diffuser munstycke till din hårfön, för att definiera dina lockar och vågor.
 

Vad är skillnaden mellan Olaplex No.6 och No.9?

Olaplex No.9 är ett serum som både ger skydd mot värme upp till 230 grader och föroreningar, vilka är faktorer som påverkar håret negativt. No.9 är fylld med antioxidanter, som gör håret silkeslent, ger minneseffekt vid styling och verkar antistatiskt.

Olaplex No.6 är en styling leave-in creme, som eliminerar friss upp till 72 timmar, minskar föntiden och gör håret mjukt samt följsamt. Har ett värmeskydd för fön.
No.9 och No.6 fungerar utmärkt att använda ihop. Börja med att applicera No.9 och applicera därefter No.6, tillsammans stärker de ditt hår och gör det friskare samt mer hälsosamt.

 

Hur använder jag No.9 tillsammans med andra Olaplex-produkter?

När du använder No.9 kan du tänka att du applicerar produkterna lager på lager. Lägg serumet som ett första steg efter du har tvättat och handdukstorkat ditt hår. Serumet penetrerar hårstrået på djupet och fungerar därav bäst när håret är nytvättat, utan andra stylingprodukter. Därefter kan du applicera de olika stegen av Olaplex.

För att få ut ett maximalt slutresultat ska du använda No.9 tillsammans med No.6 och No.7.
Börja med No.9, applicera sedan No.6, föna håret avsluta sedan med No.7.

Du kan tvätta håret som du brukar med Olaplex-produkterna No.4 shampoo och No.5 balsam.
Det är även bra att komplettera med intensivbehandlingarna No.0, No.3 och No.8, för att stärka håret på djupet.
 
Läs mer vad Olaplex är här