Olaplex-bloggen

Olaplex Browbond – Serum för fylligare ögonbryn

Vetenskapen bakom vackra och välmående ögonbryn. Med ett enkelt svep, ger Olaplex Browbond Building Serum dig de bästa förutsättningarna för fylligare, tätare, starkare och mer välmående bryn!

Vad är Olaplex Browbond Building Serum?

Olaplex har med sin revolutionerande och unika bonding teknologi, tagit världen med storm sedan lanseringen 2014. Idag har Olaplex flera produkter, som på riktigt hjälper till att förebygga och reparera skador på håret. Resultat som talar för sig själv.
Nu har företaget, efter 5 års utveckling, skapat Olaplex Browbond, för att även våra bryn ska få de bästa förutsättningarna att växa och frodas. Med sin egen unika, patenterade blandning av verksamma peptider, kan dessa stimulera tillväxt för hårsäckarna och främja en naturlig längre tillväxtfas.
Läs mer om Olaplex Browbond Building Serum här

 

Varför ska jag använda Olaplex ögonbrynsserum?

Genom den unika Olaplex Komplex Teknologin, så kan detta serumet förlänga brynets växtcykel på ett naturligt sätt, utan de biverkningar som aktiva hormonbaserade brynserum kan ge. Dessutom innehåller Olaplex Browbond både hyaluronsyra och havreextrakt, som minskar intrycket av torra, sköra strån. Istället ger Browbond Building Serum bättre förutsättningar för friska och hälsosamma bryn genom att vårda både stråna och den närliggande huden. Brynets strån får mer elasticitet och blir mer motståndskraftig från slitage som sker till exempel vid rengöring. Då make-up kan vara uttorkande för stråna, hjälper hyaluronsyran till att återfukta på bästa sätt.

 

Ögonbrynets växtcykel

Varje strå i dina bryn har en egen växtcykel, det vill säga hur länge hårsäcken producerar ett hårstrå. Livscykeln för ett brynstrå ligger på ca 4-6 månader. Efter det tappar man stråt och ett nytt strå växer ut.
Brynstråna har tre olika faser i sin växtcykel:
Anagena – Stråts celler växer och förökar sig, detta tar ca. 1-2 månader, ca 10% av brynets strån är i denna fas.
Katagena – Brynets tillväxtfas avstannar.
Telagena – I detta skede är brynen färdigvuxna, hamnar i en vilofas på omkring 2-4 månader innan de slutligen faller av.
Denna cykel är kontinuerlig, men om stråt störs så hämmas cykeln, detta kan bero på att brynen plockats för hårt under lång tid, en hormonförändringar i kroppen, eller yttre faktorer som väder, kost, medicin etc. Genom att använda Olaplex Browbond förlänger du växtcykeln för dina ögonbryn.

 

Vem kan använda Olaplex Serum för ögonbryn?

Alla som vill ha fylligare, tätare, starkare och mer välmående bryn!

 

Varför välja Browbond?

Olaplex Peptide Complex Technology är en peptid blandning för att stärka den naturliga växtcykeln och bibehålla utseendet av fylligare, tätare bryn efter endast 4 veckors användning*. Serumet är formulerad med denna innovativa peptid som är framtagen för att hjälpa till att reducera uppkomsten av nya gråa strån.
Serumets vatten-baserade polymer skapar en film-lik formande effekt med flexibel stadga som håller hela dagen, utan att kännas stel, tung eller flagna. Vilket gör att du kan använda serumet under din make-up, utan att behöva oroa dig för att du ska behöva bättra på sminket under dagen.
Hud-lugnande komplex i en närande blandning av havreextrakt, antioxidantrika vitaminer som B5 & B7, samt fuktgivande hyaluronsyra för mjukare, slätare, mer hälsosamma bryn.
Men framför allt så innehåller detta brynserum den patented Olaplex Bond Building Technology, som stöttar hudens barrier runt och under dina bryn. Hälsosam hud ger en bättre miljö för naturlig bryntillväxt.
*Resultaten kan variera. Rapporten är baserad på 90 deltagare I en 30 dagars studie efter 4 veckors 2x daglig användning.

 

Hur använder jag Olaplex Browbond?

För optimalt resultat, använd morgon och kväll, på ren, torr hud
Ta upp applikatorn, stryk över och forma båda brynen
Tvätta inte av
Låt torka 90 sekunder innan du fortsätter med annan hudvård eller make-up.