Olaplex-bloggen
Olaplex Modell bild

Olaplex för färgat hår

Om du har färgat ditt hår kan du säkert känna igen dig i att glansen kan avta och färgen inte känns likadan redan efter några tvättar.
För att motverka detta krävs det att du använder produkter som är färgbevarande och har egenskaper som stärker och återfuktar ditt hår för att ditt hår ska vara välmående.

 Vilka av Olaplex produkter passar för färgat hår?

Alla produkter från Olaplex har ingredienser och egenskaper som är bra för färgat hår. Vilket gör att om du har färgat hår är Olaplex produkter ett bra sätt för dig att bevara din hårfärg, samtidigt som du reparerar och stärker ditt hår. Olaplex skyddar din färg och tack vare sin patenterade teknologi, reparerar den brustna svavelbindningar i ditt hår. Detta kommer resultera i att ditt hår blir mer välmående, glansigt och mer motståndskraftigt.

Olaplex produkter för färgat hår

 

Är Olaplex bra mot färgat hår?

Ja, eftersom att färgbehandlingar sliter på håret, är det väldigt bra att använda Olaplex produkter innan du färgar håret och mellan behandlingar. Olaplex gör ditt hår mer motståndskraftigt och på så sätt sliter inte det lika mycket när du färgar håret.

Vilken Olaplex-produkt ska jag använda för färgat hår?

Ditt hår kan med fördel använda alla produkter från Olaplex. Håret får de bästa förutsättningarna eftersom  färgbehandlingar påverkar hårets kvalité. Olaplex stärker ditt hår och gör det mer tåligt.

Shampoo för färgat hår

Har du färgat håret behöver du ett bra shampoo som tillför fukt, rengör och har vårdande egenskaper. Olaplex No.4 är ett färgbevarande shampoo som kapslar in färgen i hårstrået, samtidigt som det reparerar ditt hår på djupet, stärker det och tillför otrolig glans. Det innehåller näringsrika och noga utvalda ingredienser som gör ditt hår mer motståndskraftigt, eliminerar frizz och resulterar i ett friskt och hälsosamt hår. Använd Olaplex No.4 vid varje tvätt.
Läs mer om Olaplex No.4 här.

Balsam tillför fukt

Balsam är en viktig del i ditt hårs tvättrutiner, det återfuktar och gör håret mer lätthanterligt. Olaplex No.5 är ett utredande, återfuktande och stärkande balsam som ger ditt hår vad det behöver. No.5 eliminerar frizz och stärker ditt hår på djupet. Använd No.5 vid varje tvätt.
Läs mer om Olaplex No.5 här.

Använd värmeskydd för att skydda färgen

Oavsett om du har färgat hår eller inte, är värmeskydd mycket viktigt att använda. Värmeverktyg, som exempelvis hårfön och plattång är något som skadar vårt hår i en mycket stor utsträckning. Detta kan även påverka hårfärgen. Om du använder värmeskydd så skyddar du håret mot värme, samtidigt som det innehåller vårdande ingredienser som stärker, ger glans och eliminerar frizz.
Olaplex No.7 är en hårolja som stärker ditt hår, har ett värmeskydd upp till 230 grader och tillför otrolig glans.
Läs mer om Olaplex No.7 här.

Kombinera Olaplex No 7 med Olaplex No 6 som är en leave-in creme. Den gör ditt hår mer följsamt och mjukt.
Läs mer om Olaplex No.6 här.

Gör en hemmabehandling med Olaplex produkter en gång i veckan

 

Två-stegs hemmabehandling med Olaplex No.0 och No.3

Kombinationen av Olaplex No.0 och No.3 stärker ditt hår på djupet och gör det mer motståndskraftigt. Olaplex No.0 sprayar du i torrt hår, tills det är ordentligt täckt och känns fuktigt. Olaplex No.0 innehåller den högsta koncentrationen av Olaplex teknologi, den förbereder ditt hår och gör att Olaplex No.3 går in bättre i håret.
Låt Olaplex No.0 verka i 10 minuter. Applicera därefter Olaplex No.3 och låt dem verka tillsammans i ytterligare 10 minuter.
När du har de två produkterna tillsammans går de ordentligt in i hårstrået, reparerar dina svavelbindningar och tillför styrka till ditt hår.
Schamponera med Olaplex No.4 shampoo, skölj ur och avsluta med Olaplex No.5 balsam.

Färgat hår behöver en fuktboost

Använd Olaplex No.8 som är en högkoncentrerad, fuktgivande hårinpackning. Den stärker ditt hår, samtidigt som det blir ordentligt återfuktat.
Applicera Olaplex No.8 efter du har shampoonerat håret, låt verka 10 minuter och skölj ur.
Använd Olaplex No.5 balsam vid behov.
Läs mer om Olaplex No.8 här.