Olaplex-bloggen
lockigt hår

Olaplex för lockigt hår

Har du lockigt hår, så påverkas dina lockar väldigt mycket på hur du tar hand om ditt hår.
Varje hårstrå består av svavelbindningar. Det är faktiskt svavelbindingen som håller styrkan i din lock. När vårt hår utsätts för vardagligt slitage som exempelvis värmeverktyg, friktion av kudde, vind, färgbehandling osv. så bryts svavelbindningar i håret. Detta resulterar i att håret känns torrt, slitet, frissigt och dina lockar försvinner.

Har du ett lockigt hår som är starkt och återfuktat, kommer dina lockar bli mer framträdande.

Lockigt hår är ofta torrare

Har du lockigt hår eller självfall så har du säkert upplevt att ditt hår är torrt, framförallt i topparna. Lockigt hår är naturligt torrare, vilket gör att det kräver extra mycket fukt. När håret är torrt är det mer skört, vilket gör att ditt hår lättare går av, friss uppstår och lockarna framhävs inte på samma sätt. Om du använder Olaplex-produkter kommer du stärka ditt hår inifrån. När håret är friskt och starkt, syns det i lockarna. Lockarna blir då mer framträdande och de håller sin stuns längre.

Olaplex No 4 och No 5

 

Vilken Olaplex-produkt ska jag använda för lockigt hår?

Alla olaplex produkter innehåller olaplex-molekylen som sammanbinder trasiga svavelbindningar. De olika produkterna har däremot olika egenskaper. För dig med lockigt hår, är det framförallt viktigt att använda de fuktgivande Olaplex-produkterna.

Reparera lockigt hår

Olaplex No.0 och No.3. Gör två-stegs behandling för ditt hår med Olaplex No.0 och No.3. Tillsammans reparerar de ditt hår på djupet, samtidigt som de stärker ditt hår och dina lockar.

Rengöra lockigt hår

Olaplex No.4 och 5: Olaplex shampoo och balsam passar utmärkt för dig med lockigt hår. Det stärker ditt hår, tillför glans och innehåller näringsrika oljor som återfuktar ditt hår på djupet.

Styla lockigt hår

Olaplex No.6 Leave-in creme som återfuktar ditt hår. Den ska med fördel användas för dig som har torrt och lockigt hår. Olaplex no.6 applicerar du i handdukstorkat hår. Den mjukgör, skyddar, reparerar och eliminerar frizz.

Värmeskydd

Olaplex No.7, fjäderlätt olja som ger ditt hår en otrolig glans, gör det mer lätthanterligt och framträder naturliga lockar. Samtidigt som No.7 stylingolja värmeskyddar ditt hår upp till 230 grader, vilket gör att du kan både platta och föna håret utan att skada håret. Det är viktigt att alltid skydda håret, eftersom värme skadar håret så påverkar detta dina lockar.

Fuktboosta håret för mer framträdande lockar

Olaplex No.8: Intensiv fuktgivande hårinpackning som du kan använda en gång i veckan. Denna hårinpackning har en verkningstid på bara 10 minuter. Ditt hår blir återfuktat, lätthanterligt och dina lockar kommer bli mer framträdande och få mer elasticitet.

 

Tips på hur du ska tvätta håret när du har lockigt hår

Om du har lockigt hår så finns det några enkla tips som gör att dina lockar blir mer framträdande.
1. Använd Olaplex No.4 och massera in schampot mellan dina handflator så du får upp ett lödder. Massera sedan in schampot ordentligt i din hårbotten. När du masserar din hårbotten stimulerar du hårsäckarna, löser upp smuts och produktrester.
Skölj ur och upprepa schamponeringen.
När du shampoonerar ditt hår två gånger blir ditt hår ordentligt rent och du får bort alla orenheter samt stylingrester.
2. Ta en liten mängd av Olaplex No.8 hårinpackning och applicera in i dina hårlängder. Låt verka i 10 minuter och skölj ur håret ordentligt. Detta kan du göra en gång i veckan.
3. Applicera Olaplex No.5 balsam i ditt hår genom att krama in det i håret. När du kramar in balsamet i håret kommer du märka av att dina lockar blir mer framträdande.
4. Skölj ur och torka försiktigt ditt hår genom att krama den med handduken.

Applicera Olaplex No.6 leave-in creme och låt självtorka.
Om du vill ha mer glans i ditt hår, applicera några droppar av Olaplex No.7.
Kombinationen av dom två produkterna passar bra för lockigt hår, dom gör lockarna med lätthanterliga och ger en otroligt fin glans.

Har du inte tid att låta ditt hår självtorka – använd ett diffusermunstycke på din hårfön för att bevara dina lockar. Tänk på att använda Olaplex No.6 och No.7 då de innehåller värmeskydd.
Läs mer om Olaplex 6 och 7 här och hur du kan använda dom tillsammans.

Komplettera denna hårvårdsrutin med Olaplex No.0 och No.3 för att stärka ditt hår ytterligare.
Denna intensivkur är bra för lockigt hår eftersom att det reparerar hårstråna och gör att den naturliga spänsten blir mer framträdande.