Olaplex-bloggen
Olaplex No.4D

Olaplex No.4D – Mer än bara ett torrschampo

Olaplex No.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo är ett innovativt, volymgivande torrschampo med skonsamma ingredienser som ger en hälsosam hårbotten. Det ger en omedelbar känsla av nytvättat hår, utan att varken skapa produktbeläggning eller ge produktkänsla.

Vad är Olaplex No.4D torrschampo?

Olaplex No.4D är mer än bara ett torrschampo. Det har en unik formula som absorberar oljor, tar omedelbart bort oönskade dofter och skapar en känsla av nytvättat hår. Det hjälper även till att skydda håret mot orenheter och föroreningar, samtidigt som det stärker håret tack vare Olaplex patenterade molekyl. Torrschampot passar alla hårtyper och texturer och skapar en viktlös volym, tillför en lätt fräsch doft och ger inga produktbeläggningar – vilket gör att den passar alla hårfärger!
Läs mer om Olaplex No.4D här
 

Olaplex No.4D

 

Varför ska jag använda Olaplex No.4D torrschampo?

Ett torrschampo är perfekt att använda när tiden inte räcker till, efter träning eller för att undvika att tvätta håret allt för ofta. Olaplex No.4D hjälper till att absorbera överflödiga oljor, svett och tar bort oönskade dofter, samtidigt som det stärker och skyddar håret. Det har en avancerad teknologi inspirerad från hudvård, som lugnar och skyddar hårbotten.

Olaplex No.4D innehåller ultralätt risstärkelse som absorberar oljor, talg och oönskade dofter utan att tynga ner håret eller ge vita beläggningar på håret. Den innehåller även Rambutan Fröextrakt som neutraliserar toxiner orsakade av luftföroreningar och fria radikaler. Rambutan Fröextrakt hjälper även till att återfukta hårbotten och motverkar torrhet som ofta kan orsakas av torrschampon. Som övriga av Olaplex produkter så innehåller det även Olaplex patenterade molekyl som stärker håret inifrån. Sammansättningen av ingredienser hjälper till att bibehålla en frisk och hälsosam hårbotten – utan att håret varken blir matt, stelt eller torrt.

 

Hur använder jag Olaplex No.4D?

Skaka flaskan och håll den cirka 20 cm från håret, spraya direkt mot rötterna. Vänta 30 sekunder och massera sedan håret med hjälp av fingrarna.
 

När ska jag använda Olaplex No.4D?

Det går den utmärkt att använda mellan tvättarna, efter träning eller om man söker ett snabbt sätt att fräscha upp håret. Det skapar en viktlös volym och går därmed utmärkt att även använda i nytvättat hår.
 

Hur ofta kan jag använda Olaplex No.4D?

Du kan använda Olaplex No.4D varje dag. Den ger en viktlös rengöring för både hår och hårbotten. Även om den appliceras dagligen kommer håret kännas rent, utan att varken bli matt eller få produktbeläggningar.
 
Däremot tar inte Olaplex No.4D bort produktrester från håret. Den hjälper till att absorbera oljor och talg som produceras från hårbotten samt ge skydd mot luftföroreningar och fria radikaler. Detta innebär att det är väldigt individuellt hur länge håret håller sig rent. Faktorer som påverkar är talg/oljeproduktion samt mängden av beläggningar som finns i håret som är orsakad av miljöfaktorer.
Läs mer om hur metaller och mineraler påverkar ditt hår här
 

Glöm inte att ge håret en detox

Oavsett om ett torrschampo ger en nytvättad och fräsch känsla, så är det viktigt att göra en djuprengöring med jämna mellanrum. Olaplex No.4C är ett perfekt schampo att använda var 4–6 tvätt för att rengöra håret på djupet och ge ditt hår de bästa förutsättningarna.
Läs mer om Olaplex No.4C här