Olaplex-bloggen
Tjej håller Olaplex No 9

Olaplex No.6, No.7 och No.9 – Vad är skillnaden?

Tre produkter som har vårdande egenskaper, samtidigt som de tillför glans och gör håret silkeslent. Men vad är skillnaden på de olika produkterna?

Vad är skillnaden på ett serum och en olja?

Olaplex No.7 och No.9 har både vårdande egenskaper för håret, det tillför glans, eliminerar friss och gör att håret blir följsamt. Olaplex No.9 är ett silikonfritt serum med en viktlös konsistens. Serumet består av mindre molekyler, som lättare tränger in i hårstrået. Det har en lättare formula än oljan, och ger ett skydd mot yttre faktorer. Den verkar även antistatiskt mot håret och gör att håret silkeslent.
Olaplex No.7 är en fjäderlätt olja, som mjukgör håret och tillför en otrolig glans. Håroljan tillför fukt till håret och förebygger skadat hår och kluvna toppar. Den innehåller även värmeskydd upp till 230 grader.

 

Olaplex No 6 No 7 och No 9 på piedstal

 

Vad är skillnaden på leave-in creme och serum?

Både Olaplex No.6 och No.9 är produkter som du applicerar i fuktigt hår innan styling. Olaplex No.9 ger håret ett skydd mot värme och externa faktorer, samtidigt som den tillför glans och verkar antistatiskt. No.9 jobbar djupgående i hårstrået och ger ett skyddande lager. Medan Olaplex No.6 gör håret mjukt och följsamt, förkortar föntiden och eliminerar friss upp till 72 timmar.
Läs mer om No.6 här.

 

Kan jag använda Olaplex No.6, No.7 och No.9 ihop?

Kombinationen av de tre produkterna ger maximalt resultat i håret. Deras individuella egenskaper skapar tillsammans magi för ditt hår. Du får ett glansigt, välmående och följsamt hår, där du får skydd mot både värme och externa faktorer.
När du applicerar produkterna ska du tänka lager på lager. Där du börjar med No.9 serum i fuktigt hår, därefter applicerar du No.6 och fönar sedan håret. När håret är torrt, kan du applicera No.7 och fortsätta styla håret som du brukar.
Slutresultatet blir ett silkeslent hår med en vacker glans.
Läs mer om No.7 här.