Olaplex-bloggen

Olaplex värmeskydd – allt du behöver veta

Värme från värmeverktyg, som exempelvis plattång och hårfön, är något som påverkar hårets kvalitet. Detta gör att håret kan bli torrt, frissigt och går då lättare av. För att motverka att detta händer, är det viktigt att använda värmeskydd. Det ger håret ett skyddande lager, samtidigt som värmeskyddet vårdar håret. Olaplex har flera produkter som innehåller olika former av värmeskydd.

Varför ska jag använda värmeskydd till håret?

Värmeverktyg sliter på håret och gör att det blir torrt och skadat på grund av den höga värmen. Detta leder till att kluvna toppar dyker upp och att håret går av. För att motverka att detta händer, bör du använda värmeskydd. Värmeskydd lägger sig som ett skyddande lager kring hårstrået och gör att håret inte tar lika mycket skada.

 

Olaplex No 6 No 7 och No 9 på piedestal

 

Vilka Olaplex produkter innehåller värmeskydd?

Av alla Olaplex-produkter är det idag tre stycken som innehåller värmeskydd, No.6, No.7 och No.9. Däremot ger Olaplex No.6 ett lättare värmeskydd och fungerar utmärkt att använda som skydd innan du fönar håret. Om du däremot ska använda plattång eller locktång bör du använda Olaplex No.7 eller No.9, som ger ett värmeskydd upp till 230 grader.
Alla tre produkter har olika typer av egenskaper och formula. Där No.6 är en leave-in creme, No.7 en olja och No.9 ett serum. Vilket gör att du kan använda samtliga produkter för ett maximalt slutresultat.

 

Olaplex No.6 – Bond Smoother

No.6 är en leave in creme, som lämpar sig utmärkt att använda innan du ska föna håret. Den förkortar dessutom tiden det tar att föna håret.
Läs mer om No.6 här

 

Olaplex No.7 – Bonding Oil

No.7 är en fjäderlätt stylingolja, som passar perfekt när du ska använda plattång och vill ha ett glansigt resultat.
Läs mer om No.7 här
 

Olaplex No.9 – Bond Protector Nourishing Hair Serum

No.9 är ett hårserum som skyddar bra både mot värmeverktyg som plattång och locktång, men även mot externa faktorer, som luftföroreningar.
Läs mer om No.9 här
 

Hur använder jag Olaplex värmeskydd?

Värmeskydd är något du kan applicera i både torrt och fuktigt hår. Det som skiljer produkterna åt är att No 9 är ett serum som du applicerar i fuktigt hår, serumet ger skydd mot värme upp till 230 grader. Men No.9 ger även ditt hår skydd mot externa faktorer som luftföroreningar. Den gör att ditt hår blir silkeslent, glansigt och följsamt. Kombinera gärna Olaplex No.9 tillsammans med No.6, där No.6 har egenskaper som eliminerar frizz upp till 72 timmar, samtidigt som den kortar föntiden och ger skydd mot slitage.

No 7 är en lätt olja som du kan applicera i både torrt, och fuktigt hår. Den tillför en otrolig glans, samtidigt som den ger ditt hår ett skydd mot värme upp till 230 grader. Den är perfekt att använda om du har torrt hår och ska använda platt- eller locktång.
Läs mer om skillnaden på No.6, No.7 och No.9 här