Olaplex-bloggen
Olaplex No 5 på ett bord

Vad är Olaplex No 5 Bond Maintenance Conditioner?

I Olaplex-familjen finns det flera produkter med olika egenskaper. Varje produkt är noggrant framtagen för att ta hand om ditt hår på en ny nivå. Olaplex No.5 är balsamet som alla behöver i sin badrumshylla. Ett fuktgivande, stärkande och reparerande balsam som räddar alla hårtyper.

Vad är No.5?

Olaplex No.5 är ett färgbevarande och lyxigt balsam. Det reparerar skadade svavelbindningar, samtidigt som det är fuktgivande och stärker ditt hår inifrån. Förutom den patenterade Olaplex-molekylen innehåller No.5 näringsrika ingredienser som bland annat fermenterad arganolja, grönt te olja, solrosfrö extrakt, acaibär extrakt och Vitamin E, som ger en intensiv återfuktning på djupet. Samtidigt som No.5 balsam eliminerar frizz och gör ditt hår mjukt och följsamt.
Läs mer om Olaplex No.5 här.

 

Olaplex No 4 och 5 med vatten på

 

Varför ska jag använda Olaplex No.5?

Alla hår behöver ett bra balsam och fördelarna med Olaplex No.5 är många. No.5 återfuktar ditt hår på djupet, reder ut och är färgbevarande. Det skyddar ditt hår mot vardagligt slitage, vilket gör att ditt hår kommer bli mer motståndskraftigt. Genom att använda No.5 kommer du stärka ditt hår, samtidigt som det blir glansigare och lättare att hantera. Du kommer få ett friskare hår och hälsosammare hår med No.5.

Olaplex No.5 är veganskt balsam som passar alla hårtyper. Oavsett om du har lockigt, skadat, färgbehandlat eller tunt hår kommer balsamet stärka ditt hår inifrån.

Hur använder jag No.5?

– Tvätta håret med No.4 shampoo och skölj ur
– Applicera No.5 i hårtopparna och längderna.
– Låt verka i 3 minuter
– Skölj ur
Använd No.5 vid varje tvätt.

Tips på hur du kan använda No.5

Använd No.5 tillsammans med No.4

Olaplex No.4 shampoo och No.5 balsam kan du med fördel använda tillsammans med andra Olaplex produkter. Genom att kombinera det olika produkterna får du ut maximal effekt av Olaplex och du kommer märka resultat snabbt på ditt hår.

Använd No.5 tillsammans med No.3

Ge ditt hår en intensiv hemmakur genom att applicera Olaplex No.3 innan du använder shampoo och balsam. Applicera No.3 i fuktigt hår och låt verka i 10 minuter. Schamponera sedan håret som vanligt och avsluta med No.5 balsam.
Eftersom Olaplex No.3 inte innehåller fukt, tillför du extra fukt till ditt hår i samband med att du använder produkterna tillsammans. Det gör att ditt hår både stärks inifrån samtidigt som det blir återfuktat.

Använd No.5 tillsammans med No.4P

Om du har blekt håret eller har gula toner i det, kan du neutralisera håret genom att använda Olaplex No.4P innan du applicerar No.5 balsam. Olaplex 4P är ett silvershampoo som neutraliserar gula toner samtidigt som det rengör och återfuktar håret. Låt Olaplex 4P verka i 1-5 minuter och skölj ur. Applicera sedan No.5 i längderna och låt verka i 3 minuter.