Olaplex-bloggen

Vad är Olaplex No.6 Bond Smoother?

Olaplex No.6 Bond Smoother är en mjukgörande och stärkande stylingkräm, som på bara några sekunder eliminerar frissigt samt flygigt hår, i upp till 72 timmar. No.6 passar alla hårtyper och är utmärkt när du ska styla håret, då den ger värmeskydd till håret och kortar dessutom ner föntiden.

Hur använder jag Olaplex No.6 bond smoother?

Olaplex No.6 Bond Smoother är en leave in kräm, som går att använda i både torrt och fuktigt hår, men passar bäst att ha i ett fuktigt hår. Detta då produkten går in bättre i håret när det är lite fuktigt, än när håret är torrt. Eftersom produkten inte ska tvättas ur håret, kan du med fördel använda No.6 efter varje tvätt, i ett handdukstorkat hår. Är håret inte precis nytvättat kan du fukta ner håret, genom att krama i lite vatten med händerna, innan du applicerar No.6.

Tänk på att bara använda en liten mängd, likt en ärtas storlek, när du ska använda produkten. Börja med att applicera produkten från mitten av håret och jobba dig utåt mot topparna. Borsta sedan igenom håret, så du försäkrar dig om att alla dina hårstrån får ta del av produkten. Upprepa proceduren om du har väldigt tjockt eller långt hår.

Tips! Använd Olaplex No.6 tillsammans med Olaplex No.7 hårolja, för ännu mer effekt!
Läs mer om Olaplex hårolja här:
Olaplex No.7 Bonding Oil

 

 

Vad är fördelarna med No.6 bond smoother?

Fördelarna med att använda Olaplex No.6 är många, då dess egenskaper bland annat är att skydda ditt hår från negativ påverkan, såsom slitage från styling. No.6 eliminerar dessutom friss, samtidigt som den återfukta ditt hår, så du får ett glansfullt hår, med maximal lyster. Stylingkrämen har även en mycket utredande egenskap, vilket kommer få även det mest trassliga håret att bli utrett och glansigt. No.6 förkortar dessutom din föntid, så att till och med du med riktigt tjockt hår kan torka ditt hår utan att behöva spendera superlång tid innan det är helt torrt. Utöver detta har Olaplex No.6 även färgbevarande och värmeskyddande egenskaper. samt så är produkten vegansk, sulfatfri och parabenfri.
Läs mer om No.6 här:
Olaplex No.6 Bond Smoother

 

Vilket hår passar med No.6 bond smoother?

Alla hår funkar med Olaplex No.6. Lockiga, fylliga, fintrådiga eller bångstyriga, alla olika hårtyper älskar Olaplex No.6. Det är mängden produkt som styr och att använda sig av fler produkter från Olaplex-serien kommer ge ännu bättre effekt. No.6 passar som sagt till alla hårtyper, men passar extra bra till torrt, skadat eller lockigt hår, då den har både återfuktande och reparerande egenskaper.
Läs mer om olika hårtyper och Olaplex här:
Vilka typer av hår lagar Olaplex?