Olaplex-bloggen
Olaplex Family

Vad är Olaplex?

I ditt hår finns det svavelbindningar som ger ditt hår styrka och stabilitet – när de är hela resulterar det i ett vackert, hälsosamt och glansigt hår. När du använder värmeverktyg, färgar ditt hår eller utsätter ditt hår för dagligt slitage som exempelvis styling, bryts svavelbindningar i ditt hår. Olaplex har en unik sammansättning där olaplex-molekylen lagar skadade svavelbindningar.

 Hur fungerar Olaplex?

Olaplex är en innovativ produkt som stärker, reparerar och skyddar håret. Den innehåller en patenterad ingrediens – Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Denna ingrediens arbetar på ett molekylärt plan och reparerar skadade svavelbindningar i håret. Kortfattat så innebär det att om du har skadade svavelbindningar, som ett resultat av detta blir  håret frissigt, torrt och livlöst. Molekylen sammankopplar svavelbindingarna och bibehåller  hårets naturliga styrka – keratinet. De sammankopplade svavelbindningarna innebär att du lagar ditt hår inifrån och ger de bästa förutsättningarna till ett friskt, hälsosamt och mjukt hår!
Läs mer om vetenskapen bakom Olaplex här.

 

Olaplex Svavelbindningar

 

 

Vilken hårtyp passar Olaplex?

Fördelarna med att använda Olaplex är många, alla hårtyper och texturer får positiva resultat av produkterna. Huvudsakligen så jobbar molekylen med att sammanbinda svavelbindningar, däremot har de fler egenskaper som gör att håret blir friskare, mer motståndskraftig och framför allt starkare.
Om ditt hår är väldigt slitet hår, kommer du märka skillnad snabbt på hårets kvalitét efter användning. Om ditt hår är mindre slitet kommer produkterna göra det starkare och mer tåligt mot vardagligt slitage.

Lär dig mer om vilka hår Olaplex lagar här.

Vilken produkt ska jag ha?

Det finns produkter både för rengöring och styling. Varje produkt har individuella egenskaper, däremot fungerar dom bra tillsammans med varandra då dom hjälper ditt hår på flera olika sätt. Det alla produkter har gemensamt är att de innehåller Olaplexmolekylen. Fördelarna med att kombinera de olika produkterna är att ditt hår både får styrka, fukt och glans.

Läs mer om vilken produkt du ska ha här.