Olaplex-bloggen

Vad är skillnaden mellan Olaplex No.3 och No.8?

Bästsäljaren No.3 har funnits med oss sedan starten 2014 och är en intensiv hemmabehandling för håret, som många likställer med en hårinpackning. När sedan No.8, som faktiskt är en hårinpackning, lanserades under våren 2021, var det flera av våra kunder som frågade oss om skillnaden mellan No.3 och No.8. Kort och gott kan man säga att No.3 ger styrka, medan No.8 ger fukt.

Ska man använda No.3 eller No.8?

Använd båda! Då No.3 och No.8 jobbar på olika sätt är båda produkterna lika viktiga i din hårvårdsrutin. Även om båda produkterna reparerar slitet hår och kluvna toppar, så ger No.3 håret mer styrka, medan No.8 återfuktar på djupet. Du behöver båda för ett välmående hår!

 

Vad är Olaplex No.3?

No.3 är en intensiv behandlingskur för håret, som hjälper till att bibehålla hårets naturliga keratin och stärker håret inifrån. Den jobbar djupt in i hårstrået, där den stärker våra hår med hjälp av att koppla ihop svavelbindningar i håret. Ögonen kan inte alltid se den styrkan, men vi kan uppleva den när vi känner på håret. Håret känns direkt mycket starkare friskare.
Läs mer om Olaplex No.3 här.

 

 

Olaplex No3 vs No8

Vad är Olaplex No.8?

No.8 är en intensiv hårinpackning för hemmabruk, som reparerar, ger glans och en fantastisk volym i håret. No.8 jobbar längre ut på håret, därför kan vi med ögonen se och känna effekten direkt. Håret känns mjukt direkt efter användning. Vid behov kan man avsluta behandlingen med Olaplex No.5 balsam.
Läs mer om Olaplex No.8 här

 

Testa hela Olaplex-serien

Då varje produkt från Olaplex fokuserar på att åtgärda olika behov, rekommenderar vi att du använder hela produktserien, både på salong och hemma, för att få den totala Olaplex-upplevelsen.

Lär dig mer om hur du behandlar ditt hår med Olaplex här:
Behandla ditt hår med Olaplex-produkter