Olaplex-bloggen
Använda Olaplex No.7

Varför du ska använda Olaplex No.7 och vad gör den speciell?

Olaplex No.7 bonding oil är en fjäderlätt olja som har enormt många positiva egenskaper. Samtidigt som håret känns mjukt, lent och väldigt följsamt efter användning, så stärker den och t.o.m. förbättrar din hårkvalité, det är något som gör Olaplex No.7 Bonding Oil speciell.

Vad är fördelarna med att använda No.7?

En bra egenskap med No.7 är att den innehåller värmeskydd upp till 230 grader. Glöm inte bort att ett värmeskydd är förbrukat efter det varit värme på håret. De allra flesta av oss använder någon form av värme på sitt hår, vilket gör det extremt viktigt att också applicera nytt värmeskydd varje gång innan du ska använda värmeverktyg. Hårfön, plattång, locktång och värmeborste är några av de vanligaste värmeverktyg vi dagligen använder i våra hår för att styla det. Därför är Olaplex No.7 Bonding Oil en bra produkt, som alltid bör stå hemma i badrumsskåpet, eftersom den kommer skydda håret från den skada som värme kan ge.

Att många utav oss färgar våra hår är idag ingen hemlighet, fördelen om du använder Olaplex No.7 Bonding Oil är att din färg kommer få längre hållbarhet p.g.a. dess färgbevarande ingredienser samt så ger den färgen en finare lyster. No.7 innehåller, likt de andra Olaplex-produkter, den molekyl som länkar ihop bindningar i ditt hår. Detta kommer göra ditt hår starkare och mer välmående.
Läs mer om håroljan här:
Olaplex No.7 Bonding Oil

 

I vilka hår kan man använda olaplex No.7 bonding oil?

Olaplex No.7 bonding oil kan du använda på alla hårtyper och kommer förbättra det du redan har. Har du vågigt/lockigt hår, kommer det att bli mer följsamt och mindre frissigt genom att använda No.7. Vid ett torrt och trassligt hår kommer oljan hjälpa dig att lättare reda ut håret samt minimera de torra partierna i håret. En smart och väldigt genomtänkt produkt helt enkelt!

 

Använda No.7

 

Hur man ska använda No.7 bonding oil?

Försök att få in vanan att använda No.7 varje gång du tvättat håret.
Börja med att vända flaskan upp och ner, håll handen under öppningen. Knacka med ett finger på botten, så kommer produkten att droppa ut. Ca 2-3 droppar brukar vara lagom mängd för ett axellångt hår. Se till att ditt hår är handdukstorkat. Börja att applicera oljan längst ut på topparna och jobba dig sedan uppåt. Man kan med fördel borsta igenom håret efter för att försäkra sig om att alla strån fått lagom med No.7.

 

Varför Olaplex No.7?

No.7 kan användas varje dag, även i torrt hår. Så länge du undviker botten kommer produkten aldrig att upplevas ”fet” i håret, även fast det är en olja. Man kan aldrig få för mycket av de goda egenskaper från No.7 i sitt hår! Då No.7 har reparerande och stärkande egenskaper, kommer du uppleva att ditt hår känns både bättre och starkare efter varje gång. Att blanda några droppar av No.7 bonding oil med No.6 Bond Smoother kommer ge ännu mer glans och lyster till ditt hår!