Olaplex-bloggen

Vilka typer av hår lagar Olaplex produkterna?

Den revolutionerande Olaplex-molekylen passar till alla typer av hår, oavsett form och textur. Vare sig ditt hår är färgbehandlat, texturbehandlat, naturligt eller något mitt emellan, så skadas det dagligen, i synnerhet vid salongsbehandlingar. Det spelar ingen roll om ditt hår är färgbehandlat, lockigt eller rakt hår – det kommer oavsett att må bra av Olaplex lagande egenskaper.

Håret slits varje dag

Varje dag utsätter vi våra hår för mer eller mindre slitage, på olika sätt. Slitaget kommer framför allt från externa faktorer, varav vissa kan vi påverka, medan andra får vi lära oss att leva med. En extern faktor som vi inte själva kan ändra på är vädret (sol, vind, regn etc). Andra externa faktorer som sliter på håret som vi dock kan påverka är de verktyg vi använder för att styla, som t.ex. plattång och hårfön.

Men vad som framför allt sliter på håret är alla de kemiska behandlingar (färga, bleka, slinga, permanenta m.m.) vi gör hos vår frisör på salong. Oavsett frisörens individuella kunskap, erfarenhet och talang så kommer de hårstrån som behandlas att också mer eller mindre skadas. Kemi skadar helt enkelt dina hårstrån och reducerar frisörens möjligheter. Den goda nyheten är att Olaplex lyckats använd kemi för att råda bot på just de skador som salongsbehandlingarna orsakar!

 

Olaplex lagar skadat hår

Responsen på Olaplex, både från privatpersoner och professionella frisörer, är enormt positiv – äntligen så finns det en produktserie som på riktigt lagar hårstråna, både under pågående behandling på salong och hemma! Så kräv alltid att din favoritfrisör använder Olaplex när du är på salongen och genomgår en professionell behandling, det vinner både du och din frisör på.

 

Vilka salonger använder Olaplex i sina behandlingar?

Använd vår salon locator som vi kallar HITTA SALONG för att söka fram de salonger på din ort som använder våra hår-lagande produkter. Notera att OLAPLEX GOLD MEMBER innebär att salongen alltid använder produkterna i samtliga av sina kemiska behandlingar!

 

Obehandlat hår

Olaplex passar perfekt för obehandlat hår. Det hjälper till att reparera skador samtidigt som håret skyddas mot slitage från värmeverktyg och miljömässiga faktorer. Samtidigt som det stärker och förbereder håret inför framtida behandlingar.

 

Olaplex produkter som lagar skadat hår

Färgbehandlat hår

Du kan använda Olaplex till de absolut flesta färgblandningar och hårblekningar, för att kraftigt minska skador som uppstår vid denna typ av kemiska behandlingar. Använd även Olaplex för att behålla och reparera färgbehandlat hår, för ett mer hälsosamt samt vackert utseende.

 

Lockigt och naturligt strukturerat hår

Olaplex återuppbygger, omstrukturerar och förbättrar hårets förmåga att behålla fukt i lockar som har förlorat sin form. Samtidigt som det ger lockigt hår en inre styrka och vårdar det så att lockarna blir fasta, vackra och mer motståndskraftiga. Även känsligt lockigt hår tål färgbehandlingar bättre med Olaplex.

 

Rakt hår

En behandling med Olaplex stärker rakt hår, gör det enklare att hantera, ger rörelse och glans. Håret kommer bli mer motståndskraftigt vid användning av exempelvis locktång, varma rullar eller plattänger, om man har gjort behandlingen innan man stylar det.

 

Extensions

Du kan behandla alla extensions, som är av 100 procent äkta hår, med Olaplex. Håret kommer då att bli mer motståndskraftigt vid dagligt slitage. Men även vid användning av exempelvis locktång, varma rullar eller plattänger, om du gör behandlingen innan.

 

Olaplex hemma och på salong

Olaplex lagar helt enkelt alla typer av hår oavsett typ och textur. För bästa möjliga effekt bör du behandla både hos salong, men även hemma, mellan dina besök hos frisören.
Läs mer om hur du lagar ditt hår med hela produktserien här.