Olaplex-bloggen
Olaplexproducts Retail

Vilken Olaplex-produkt ska jag ha?

Har du som så många andra hört talas om de fantastiska produkterna från Olaplex, men inte vet vilken Olaplex-produkt som passar dig och ditt hår? Därför har vi listat en guide som gör det enkelt för dig att få reda på vilken produkt som gör vad.

Vad är Olaplex?

Olaplex är ett varumärke som har en serie med produkter för håret. Produkterna stärker ditt hår inifrån och har flertalet egenskaper som gör att ditt hår blir friskare, starkare och mer motståndskraftigt. Vad alla har gemensamt, är att dom innehåller den patenterade Olaplex-molekylen som reparerar dina svavelbindningar och skapar magiska resultat i ditt hår.
Läs mer om vad Olaplex är här.

 

Olaplex Family

 

Vilken Olaplex-produkt ska jag ha?

Alla produkter från Olaplex passar alla hårtyper, varje Olaplex-produkt har unika egenskaper, vilket gör att de har olika användningsområden för håret. Vilken Olaplex-produkt du ska välja beror med andra ord inte på vilken typ av hår du har, utan det beror på vilket behov du och ditt hår har, därmed kan alla använda produkterna.

 

Olaplex No.0 – Hårprimer

Olaplex No.0 intensive bond building treatment är vattnig i konsistensen och fungerar som en hårprimer.  Det är en stärkande produkt och är  första steget i vår två-stegs behandling tillsammans med No.3.
Applicera den i torrt hår, håret ska kännas fuktigt. Låt verka i 10 minuter och applicera sedan Olaplex No.3. Låt dom verka tillsammans i 10 minuter.
Läs mer om Olaplex No.0 här.
 

Olaplex No.3 – Intensiv hemmabehandling

Olaplex No.3 hair perfector är en intensiv behandling som reparerar och stärker ditt hår inifrån. Den är Olaplex mest populära produkt. Applicera den i fuktigt hår och låt verka minst 10 minuter. Olaplexmolkeylen är aktiv i fuktigt hår, av denna anledning är det viktigt att håret inte är torrt.
Läs mer om Olaplex No.3 här.
 

Olaplex No.4 – Shampoo

Olaplex No.4 bond maintenance shampoo är ett fuktgivande shampoo som rengör ditt hår på djupet. Dessutom är den väldigt dryg och 100% vegansk. Börja med att massera in shampoot mellan handflatorna och shampoonera ditt hår. Massera in ordentligt i hårbotten för att avlägsna produktrester och orenheter. För bästa resultat bör du shampoonera ditt hår två gånger.
Läs mer om Olaplex No.4 här.
 

Olaplex No.4P – Silvershampoo

Olaplex No.4P blonde enhancer toning shampoo är ett fuktgivande shampoo som rengör ditt hår på djupet och neutraliserar gula toner i ditt blonda eller gråa hår. Av denna anledning passar den till dig som har blekt håret, gråa toner eller vill ha en mer vibrant färg.
Massera in shampoot mellan handflatorna och shampoonera ditt hår. Sedan låter du shampoot verka 1-3 minuter för att neutralisera toner i håret.  Om du har smutsigt hår eller mycket produkter i det, kan du börja med att shampoonera ditt hår med No.4 shampoo för bästa resultat, då får du bort produktrester och orenheter. Avsluta sedan med 4P.
Läs mer om Olaplex No.4P här.
 

Olaplex No.5 – Balsam

Olaplex No.5 bond maintenance conditioner är ett balsam med fuktgivande, stärkande och reparerande egenskaper. Det gör ditt hår följsamt, reder ut och lämnar en mjuk känsla.
Börja med att shampoonera håret, sedan applicerar du Olaplex No 5 i hårlängderna och låt verka i 3 minuter. Skölj ur.
Du bör använda Olaplex No.4 och No.5 tillsammans för bästa resultat.
Läs mer om Olaplex No.5 här.
 

Olaplex No.6 – Leave-in styling treatment

Olaplex No.6 bond smoother är en leave-in kräm. Den är värmeskyddande, eliminerar frizz upp till 72 timmar och lämnar ditt hår lent och följsamt.
Applicera produkten i handdukstorkat eller torrt hår. Det räcker med en liten mängd, som du lägger från mitten av längderna ut i topparna.
Läs mer om Olaplex No.6 här.
 

Olaplex No.7 – Värmeskyddande stylingolja

Olaplex No.7 bonding oil är en fjäderlätt och högkoncentrerad olja, Den ger ditt hår otrolig glans och är värmeskyddande upp till 230 grader. No7 stärker ditt hår inifrån och gör det mer följsamt.
Vänd på flaskan, “knacka” ut några droppar och fördela över håret.
Tips: Prova kombinationen av Olaplex No.6 och No.7 för att ge ditt hår ett magiskt slutresultat, du får ett glansigt, hälsosamt och vackert hår.
Läs mer om Olaplex No.7 här.
 

Olaplex No.8 – Hårinpackning

No.8 är en intensiv fuktinpackning som ger ditt hår en ordentlig fuktboost. Det är en effektiv hårinpackning som på bara 10 minuter återfuktar, ger glans, volym och reparerar håret på djupet.
Applicera No.8 i fuktigt hår, från mitten av håret, ut till topparna. Låt No.8 verka i håret i 10 minuter.
Skillnaden på No 8 jämfört med N03, är att No 8 är en hårinpackning medan No.3 är en intensiv hårkur. Av denna anledning fungerar dom utmärkt att använda ihop för maximal styrka och fukt.
Läs mer om Olaplex No.8 här.